Alpe Adria Trail

Alpe Adria Trail - Erjavčeva mountain hut is located from Kranjska Gora via the Vršič mountain pass to Trenta - ST23 AAT

Alpe Adria Trail

ST23 AAT – Kranjska Gora – Trenta

Erjavčeva planinska koča se nalazi između Kranjske Gore preko Vršiča do Trente. Točno tako, to je isti put kojim Alpe Adria Trail prolazi. Ako odlučite hodati Alpe Adria Trail, naš planinski dom je jedna opcija za boravak i odmor ili noćenje na najljepšem mjestu na Vršič planini.
Alpe Adria Trail google maps
Alpe Adria Trail je planinarska staza duga 750 km koja vodi od podnožja Velikog Kleka (Grossglockner) u Koruškoj preko Kranjske Gore (Slovenija) do Jadranskog mora u blizini Milja (Muggia) u Tršćanskom zaljevu u Italiji.
Route postojeće planinske i pješačke staze nalazi se na granici između Austrije, Slovenije i Italije. Planinarska staza razvijena je i provedena u suradnji s tri partnera iz Austrije (Kärnten Werbung), Slovenije (Slovenska turistička organizacija) i Italije (Turistička organizacija regije Friuli-Julija) te je obilježena na terenu 2012. godine. Planinarske organizacije triju zemalja koje sudjeluju, ÖAV (Österreichischer Alpenverein), PZS (Planinsko društvo Slovenije) i CAI (Club Alpino Italiano), odgovorne su za označavanje i održavanje staza u pojedinim zemljama. Novi put je reklamiran sloganom Planinarenje u raju i trajno je označen posebnim simbolom. Tijekom planinarenja od ledenjaka Hohe Tauerna, uz jezera i rijeke sve do obale Jadranskog mora, upoznaje se kulturna raznolikost tri različite zemlje, koje su povezane dugom zajedničkom poviješću.
Staza u Sloveniji počinje preko Jepca preko Maloškog i Trupej poldneva do Srednjeg vrha i Kranjske Gore, gdje ulazi u Nacionalni park Triglav u Julijskim Alpama. Via Vršič to Trenta and along the Soča valley, past Bovec, Žaga to Drežnica and below Krn to Tolmin, the route continues along the old military routes to the Sella Nevea pass, where it crosses the border with Italy.