Je li u Triglavskom nacionalnom parku dopuštena uporaba dronova?

Je li u Triglavskom nacionalnom parku dopuštena uporaba dronova?

Je li u Triglavskom nacionalnom parku dopuštena uporaba dronova?

Korištenje letjelica bez posade (UAV) ili dronova, u području nacionalnog parka je ograničen u skladu sa zaštitnim režimom propisanim u Nacionalni park Triglav Zakon (Službeni glasnik RS, br. 52/10, 46/14-ZONC i 60/17), koji zabranjuje letove zrakoplova ispod 1.000 stopa (304,8 m) iznad trenutne lokacije ili prepreke otkrivene tijekom leta.

Bespilotne letjelice bez prethodno dobivenog odobrenja dopuštene su samo za zaštitu, spašavanje i pomoć u prirodnim i drugim nesrećama, obranu države i izvršavanje policijskih zadaća.

Temeljem dobivene suglasnosti upravljača nacionalnog parka, upotreba bespilotnih letjelica dopuštena je samo u sljedeće svrhe:

  • znanstvene i istraživačke aktivnosti,
  • geodetske radove, i
  • snimanje filmova, videa i dokumentaraca.

UAV-i za snimanje filmova i videozapisa dopušteni su na području infrastrukture i naselja. U prirodnom okruženju, UAV-ovi se mogu koristiti samo za snimanje dokumentarnih i promotivnih filmova namijenjenih promociji parka i lokalnih zajednica, podložno ograničenjima buke za takve uređaje i visini leta iznad područja koja su klasificirana kao osjetljiva područja prirode i gdje takva upotreba nema značajan utjecaj na elemente živuće prirode nacionalnog parka.

UAV-ovi su također podložni drugim relevantnim propisima koji se primjenjuju na cijelom području Slovenije.

Ljudi stvaraju kulturni krajolik kako bi preživjeli i prosperirali, nesvjesno stvarajući umjetnost, veličanstveni mozaik prirodnog okoliša i kulturnog krajolika, koji je iznimno raznolik i uzbudljiv na području nacionalnog parka. Moramo poštivati ljude koji žive i rade u parku te zajedno s njima stvarati iznimno kulturno krajoliku područja.

 

Popularne teme

 

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Izleti i planinarenja

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj koči

Oznake:
Je li ovaj članak bio koristan?
Ne sviđa mi se 0

Nastavite čitati

Prethodna: Savjeti za ponašanje u nacionalnom parku
Sljedeća: Smijemo li brati bilje u parku?
Send this to a friend