Popust za članove Alpinističkog društva

Popust za članove Alpinističkog društva

Članovi Alpejskog udruženja

Koje planinarske udruge su ovdje obuhvaćene? Učinite samo slovenski, austrijski odn Članovi njemačkog udruženja imaju popust?

Da, svim članovima alpskih udruga različitih zemalja nudimo popust na cijene spavanja:

  • Slovenija
  • Hrvatska
  • Bosna i Hercegovina
  • Srbija
  • Austrija
  • Njemačka

I mnogi drugi.

Jedini uvjet je da imate važeću člansku iskaznicu Planinarskog saveza iz svoje zemlje koja vrijedi za tekuću godinu. Na primjer, ne možete imati iskaznicu Slovenskog planinskog saveza ako niste Slovenac. Morate imati važeću Alpine karticu iz vaše zemlje.

Pretpostavljamo da ste već bili planinar prije nego što ste došli u naš dom i tražili popust za članove, ali možda niste član Planinarskog saveza. Nije tajna da Alpine karticu možete kupiti na svakoj benzinskoj crpki u Sloveniji, a potom tražiti popuste po planinarskim domovima gdje su cijene spavanja već niže od prosjeka.

Ako ste istinski planinar, sa sobom morate ponijeti Alpine iskaznicu iz svoje zemlje, koja mora biti novalirana za tekuću godinu. Onda popust? Nema problema.

U našem planinarskom domu strogi smo prema njegovoj politici i zato što od popusta koji vi dobivate ne dobijemo ni kune. Ne možemo si priuštiti luksuz od 30% – 50% popusta na cijene koje tražimo za spavanje i još uvijek plaćamo najam, sve troškove, renoviranje i održavanje kolibe, te poštenu mjesečnu naknadu za osoblje koje naporno radi dugi sati u planinskoj kolibi. Jednostavno ne možemo.

 

Popust za članove Alpinističkog društva

Članovi Alpinističkog saveza, često dio nacionalnih ili regionalnih alpinističkih klubova, pojedinci su ujedinjeni svojom strašću prema planinarenju, penjanju i široj kulturi alpinizma. Ove udruge posvećene su promicanju planinskih aktivnosti, očuvanju prirodnih krajolika i očuvanju alpske tradicije i etike. Opseg njihovih aktivnosti, interesa i odgovornosti je širok, obuhvaća sve od organiziranja uspona i planinarenja do zagovaranja očuvanja okoliša i pružanja edukacije o sigurnosti na planinama.

Osnovne aktivnosti i ciljevi

1. Promicanje planinarenja i penjanja: Članovi se bave raznim oblicima planinarenja, penjanja i planinarenja, od laganih šetnji do tehničkih uspona. Udruga organizira grupne izlete, provodi programe obuke i podupire razvoj planinarskih vještina svojih članova.

2. Sigurnost i obuka: Ključni cilj je osigurati sigurnost planinarenja i penjačkih aktivnosti. To uključuje ponudu tečajeva o navigaciji, prvoj pomoći, penjanju po stijenama, penjanju po ledu i sigurnosti od lavina. Udruge često održavaju mrežu planinskih koliba koje pružaju utočište i sigurnost planinarima koji prolaze zahtjevnim terenima.

3. Očuvanje okoliša: Alpske udruge duboko su predane očuvanju planinskog okoliša. Članovi sudjeluju u operacijama čišćenja, održavanju staza i projektima očuvanja. Zalažu se za održive prakse i rade na smanjenju utjecaja planinarskih aktivnosti na okoliš.

4. Pristup i prava: Ova udruženja često igraju ključnu ulogu u pregovorima o pravima pristupa planinskim područjima radeći s vlasnicima zemljišta i vladinim tijelima. Nastoje osigurati da planine ostanu dostupne javnosti poštujući prava lokalnih zajednica i privatnih zemljoposjednika.

5. Zajednica i kultura: Članovi alpinističkih udruga tvore usko povezanu zajednicu koju povezuju zajednička iskustva i duboko poštovanje prema planinama. Oni doprinose očuvanju alpske kulture, tradicije i povijesti kroz događaje, publikacije i muzeje posvećene planinarstvu.

Pogodnosti članstva

Učlanjenje u alpinističku udrugu ima nekoliko prednosti, uključujući pristup bogatom znanju i resursima, popuste na tečajeve i opremu te mogućnost boravka u planinskim kolibama po sniženim cijenama. Ono što je možda najvažnije, članstvo nudi priliku za povezivanje s pojedincima istomišljenika koji dijele ljubav prema planinama.

Globalni i lokalni utjecaj

Iako mnoge zemlje imaju svoje nacionalne alpinističke klubove, kao što je Alpine Club u UK, Club Alpin Français u Francuskoj i Deutscher Alpenverein u Njemačkoj, te organizacije često surađuju na međunarodnim projektima i pitanjima. Union Internationale des Associations d’Alpinisme (UIAA) služi kao međunarodna federacija za alpinističke klubove, promičući globalne standarde u sigurnosti, obuci i zaštiti okoliša.

Zaključak o popustu za članove Planinarskog saveza

Svojom predanošću i zajedničkim djelovanjem, članovi Alpske udruge igraju ključnu ulogu u upravljanju planinskim okolišem i promicanju planinarenja kao poštovanja vrijednog i održivog zanimanja. Oni utjelovljuju kulturu koja cijeni fizički izazov i ljepotu planina te odgovornost zaštite i očuvanja tih krajolika za buduće generacije.

 

Popularne teme

 

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Izleti i planinarenja

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj koči

Oznake:
Je li ovaj članak bio koristan?
Ne sviđa mi se 0

Nastavite čitati

Prethodna: Rezervacija kreveta u privatnoj sobi ili spavaonici
Send this to a friend