Zanimljiva činjenica

Zanimljiva činjenica: Na ulazu se nalazi planinarska knjiga. Uobičajeno je da svaki posjetitelj potpiše i upiše smjer odakle dolaze i kamo idu u planinarsku knjigu. Ta stara navika također potječe od traženja nestalih osoba u slučaju da se izgubite ili ozlijedite negdje na putu ili u planinama.

Zanimljiva činjenica: Planinarski domovi koji su upisani u registar planinarskih domova pri Planinarskom savezu Slovenije obvezni su ponuditi posjetiteljima boravak u domu, smještaj, hranu i piće te pomoć u planinskim nesrećama.

Zanimljiva činjenica: Kreveti u planinarskom domu iznajmljuju se prema redoslijedu rezervacije. Rezervacija vrijedi do 19:30 sati. Posjetitelji koji su ozlijeđeni ili oslabljeni te spašavatelji u planini na akciji imaju prioritet za noćenje.

Zanimljiva činjenica: Zbog starosti kućice, lošeg električnog ožičenja i drvene podloge u konstrukciji planinarskog doma, postoji značajan rizik od požara ako se veći električni potrošači spoje na električno ožičenje na nekontrolirani način. Sve veze štednjaka, sušila za kosu i slično su zabranjene. Ako imate dodatnih pitanja, obratite se osoblju u planinarskom domu.

Zanimljiva činjenica: Svi posjetitelji moraju se ponašati u planinarskom domu i njegovoj okolici kako ne bi ometali druge. Ne smiju stvarati buku i ostavljati smeće i druge otpatke iza sebe. Svi moraju sami ponijeti svoj otpad u dolinu.

Zanimljiva činjenica: Planinarski savez Slovenije preporučuje da svaki planinar ponese svoj otpad u dolinu. Zato nećete naći kantu za smeće u sobi.

Zanimljiva činjenica: Planinarski savez Slovenije preporučuje da se za svaki tuš naplati od 3,50 do 4,00 €.

Oznake:
Je li ovaj članak bio koristan?
Ne sviđa mi se 0

Nastavite čitati

Prethodna: Spori Wi-Fi i nema signala za mobitel.
Sljedeća: Wi-Fi