Zanimljiva činjenica

U ovom članku

Zanimljiva činjenica

Lijepo je znati

 

Zanimljiva činjenica: Na ulazu se nalazi planinska knjiga. Uobičajeno je da svaki posjetitelj potpiše i upiše smjer odakle dolaze i kamo idu u planinarsku knjigu. Ta stara navika također potječe od traženja nestalih osoba u slučaju da se izgubite ili ozlijedite negdje na putu ili u planinama.

Zanimljivost: Planinski domovi koji su upisani u registar planinskih domova pri Planinskom savezu Slovenije dužni su posjetiteljima ponuditi smještaj, hranu i piće te pomoć u planinarskim nezgodama.

Zanimljivost: Kreveti u kolibi se iznajmljuju prema redoslijedu prijave i rezervacije. Rezervacija vrijedi do 19:30 sati. Posjetitelji koji su ozlijeđeni ili oslabljeni te spašavatelji u planini na akciji imaju prioritet za noćenje.

Zanimljivost: Zbog starosti vikendice, loše elektroinstalacije i drvene podloge u konstrukciji kolibe, postoji značajna opasnost od požara ako se veći električni potrošači nekontrolirano priključe na elektroinstalaciju. Sve veze štednjaka, sušila za kosu i slično su zabranjene. Ako imate dodatnih pitanja, obratite se osoblju u planinarskom domu.

Zanimljivost: Svi posjetitelji moraju se ponašati u planinarskom domu i okolici kako ne bi ometali druge. Ne smiju stvarati buku i ostavljati smeće i druge otpatke iza sebe. Svi moraju sami ponijeti svoj otpad u dolinu.

Zanimljiva činjenica: Planinarsko društvo Slovenije preporučuje da svaki planinar odnese smeće u dolinu. Zato nećete naći kantu za smeće u sobi.

Zanimljivost: Slovensko planinsko društvo preporučuje da se svako tuširanje naplaćuje od 3,50 do 4,00 €.

 

Popularne teme

 

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Izleti i planinarenja

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj koči

Oznake:
Je li ovaj članak bio koristan?
Ne sviđa mi se 0

Nastavite čitati

Prethodna: Spori Wi-Fi i nema signala za mobitel.
Sljedeća: Wi-Fi za goste
Send this to a friend