Objave na društvenim medijima

Objave na društvenim mrežama mogu značajno utjecati na prirodu Objave na društvenim medijima o očuvanju prirode i odgovornom posjetu prirodi i divljini podržavaju misiju Nacionalnog parka Triglav. Fotografirajte i snimajte odgovorno i na primjeren način posjet prirodi. Upitajte u kojim slučajevima trebate dobiti dozvolu za snimanje.

Budite poštovni prema stoci

Budite poštovni prema stoci koja se pase na planinskim pašnjacima. Poljoprivrednici naporno rade kako bi očuvali tradicionalno uzgoj stoke na planinskim pašnjacima. Držite razmak od stoke, posebno ako imate psa. Zatvarajte stalno vrata ograde. Koristite označene planinarske staze na planinskim pašnjacima. Nemojte hraniti stoku kao ni divlje životinje.

Planirajte svoj put

Planirajte jednodnevni ili višednevni izlet u Triglavski nacionalni park i uzimajte u obzir vremenske uvjete, promet, dostupno parkiranje na polaznim točkama, raspoloživo vrijeme i vaše fizičke sposobnosti. Uvijek planirajte različite scenarije u slučaju promjene vremena, gužvi u prometu ili popunjenosti parkirališta. Pratite situaciju u prometu na https://promet.si/en.

Vrijeme u planinama

Ljetno vrijeme u planinama može biti vrlo nepredvidljivo. Ljetne kiše su češće, čak i tijekom ljetnih dana. Pratite vremensku prognozu za Julijske Alpe. https://meteo.arso.gov.si/met/en/weather/fproduct/ i redovito provjeravajte radar prikaz oborina https://meteo.arso..ov.si/met/en/.

Parkirajte svoje vozilo

Parkirajte svoje vozilo na javnom parkiralištu i koristite javni prijevoz. Odaberite Park&Ride za besplatne ili jeftinije parkirališne površine u blizini željezničkih i autobusnih stanica. Službeni parking prostori su povezani s autobusnim linijama u svim općinama Julijskih Alpa.    

Upotrijebite kartu

Karta u ruksaku je jednako važna kao i voda. Izaberite planinarsku stazu uz pomoć planinarske karte i aplikacija Slovenskog planinskog saveza https://maps.pzs.si ili https://outdooractive.com. Upitajte turističke informacijske centre za trenutne uvjete. Također prodajemo neke karte u Erjavčevoj koči. Pitajte naše osoblje. Za višednevni planinarenje rezervirajte smještaj u planinskim kućama poput Erjavčeve kuće. Nemojte zaboraviti nositi[ … ]

Planinarenje s psom

Izaberite odgovarajuću i sigurnu stazu za planinarenje s psom. Zbog visokih ljetnih temperatura, započnite svoju planinu šetnju rano ujutro i izbjegavajte stjenovite staze – površina se može zagrijati slično kao asfalt. Vodite svog psa na uzici kako biste zaštitili divlje životinje. Nositelj svježe vode za vašeg ljubimca – ne preporučuje se pijenje vode iz ribnjaka[ … ]