Veličina sobe

Planinske kuće u Sloveniji su osmišljene kao skloništa, a ne kao današnji hoteli. Sobe su male i skromno opremljene, ali više nego dovoljne za ugodan san i odmor. Skromne sobe iznutra, a prekrasna priroda izvana.

Spori Wi-Fi i nema signala za mobitel.

Može biti loš ili čak nikakav signal za mobitel. Internet je i dalje luksuz u nacionalnom parku na 1525 metara nadmorske visine. Imamo internet, ali je spor i ponekad nepouzdan. Elon Musk još nije ovdje, ali radije promatramo zvijezde nego njegove satelite za Wi-Fi.

Zanimljiva činjenica

Zanimljiva činjenica: Na ulazu se nalazi planinarska knjiga. Uobičajeno je da svaki posjetitelj potpiše i upiše smjer odakle dolaze i kamo idu u planinarsku knjigu. Ta stara navika također potječe od traženja nestalih osoba u slučaju da se izgubite ili ozlijedite negdje na putu ili u planinama. Zanimljiva činjenica: Planinarski domovi koji su upisani u[ … ]

Jeste li hostel?

Ne, mi smo planinarski dom koji se nalazi u nacionalnom parku. Postoje neke sličnosti, poput kreveta u spavaonicama, ali to je slovenska tradicija planinarskih domova. Ipak, nemamo zajedničku zajedničku kuhinju, hladnjake ili uređaje koje možete koristiti u hostelima. Obvezujemo se prema Slovenskom planinskom savezu pridržavati se pravila gospodarenja planinskim domovima.

Gdje mogu kuhati?

Zabranjeno je kuhanje i upotreba otvorenog plamena u spavaćim prostorijama. Imamo restoran u planinskoj kući. Međutim, možete kuhati izvan ako je to moguće, ali bez otvorenog plamena jer je upotreba vatre u nacionalnom parku zabranjena.

Javni prijevoz

Erjavčeva's mountain hut contact

Autobusna stanica je nedaleko, udaljena najviše 300 metara. Međutim, autobus vozi samo u visokoj sezoni (svibanj, lipanj – rujan). Možete uzeti taksi ako se osjećate sretno. Ima ih dvije u Kranjskoj Gori, ili možete štopirati. Štopiranje je još uvijek prilično česta pojava u Sloveniji, posebno u planinama gdje postoji samo jedna cesta i svi idu[ … ]