Jelovnik hrane i pića
Ovaj post je također dostupan na:
DANAŠNJI MENI LOKALNE HRANE I PIĆA
* If you don’t fill up, we’ll serve you the same portion again for free.
JUHA OD POVRĆA
4,6 €
Povrtna juha se priprema bez mesne osnove i sadrži nekoliko vrsta različitog (sezonskog) povrća.
Može biti bistra ili mutna, ovisno o načinu pripreme.


JUHA OD GLJIVA
5,2 €
Juha od gljiva se priprema bez mesne osnove i sadrži nekoliko vrsta različitih (sezonskih) gljiva.
Može biti bistra ili mutna, ovisno o načinu pripreme.
JOTA (KISELI KUPLJ ILI REPA) (*1.7.3.9.)
9 €
Jóta je slovensko nacionalno samostalno jelo ili gulaš. Osnovni sastojci su grah, krumpir, kiselo zelje ili repkići i začini (češnjak, lovorov list, sol i papar).


JOTA S KOBASICAMA (*1.7.3.9.)
11,5 €
Jóta je slovensko nacionalno samostalno jelo ili gulaš. Osnovni sastojci su grah, krumpir, kiselo zelje ili repkići i začini (češnjak, lovorov list, sol i papar). U jelu se dodaje zaštićena autorskim pravom “Kranjska klobasa” ili “Carniola sausage“.


RIŠET S KOBASICAMA (*1.7.6.3.9.10.)
11,5 €
Ričet (u nekim područjima nazvan prema glavnom sastojku, ječam u zrnu) je samostalno slovensko nacionalno jelo ili gulaš. Sastojci su ječam, grah, krumpir, povrće (mrkva, peršin, celer, poriluk, kelj, rajčica), luk i češnjak. U jelu se dodaje zaštićena autorskim pravom “Kranjska klobasa” ili “Carniola sausage“.
BOGRAC (*1.)
12,5 €
Bograč je prekmursko jelo nalik na gulaš .
Sastojci su svinjetina , junetina , divljač i krumpir , a od začina luk , češnjak , paprika i sol . Razlikuje se od drugog gulaša ponajprije jer se sastoji od najmanje tri vrste mesa i krumpir se kuha u gulašu, a ne zasebno.


GULAŠ OD SRNEĆI (*1.9.)
14 €
Gulaš od divljači bogat je i ukusan gulaš od najkvalitetnijih mekih komada jelenjeg mesa, polagano kuhanih s vrganjima, drugim povrćem i aromatičnim začinima.
Za pojačanje okusa dodaje se i malo crnog vina.

KRANJSKA KOBASICA
8,5 €
Kranjska kobasica mora sadržavati najmanje 75 – 80% svinjskog mesa I i II kategorije. kategorije i maksimalno 20 – 25% tvrde slanine bez kože. Dopušteni dodaci su do 5% vode, nitritna sol, češnjak i papar. Nisu dopušteni drugi sastojci.
KOBASICA S PREBRANCEM (*1.9.)
13 €
Prebranec je tradicionalno balkansko jelo od graha, polako kuhanog s puno luka i aromatičnih začina poput paprike, češnjaka i lovora.
Može se naručiti i zasebno.


PREBRANEC (*1.6.9.10.)
6 €
Prebranec je tradicionalno balkansko jelo od graha, polako kuhanog s puno luka i aromatičnih začina poput paprike, češnjaka i lovora.
Može se naručiti i zasebno.
KRANJSKA KOBASICA S KRUMPIROM I
KUPUS ILI REPA (*1.6.9.10.)
15€
Kranjska kobasica mora sadržavati najmanje 75 – 80% svinjskog mesa I i II kategorije. kategorije i maksimalno 20 – 25% tvrde slanine bez kože. Dopušteni dodaci su do 5% vode, nitritna sol, češnjak i papar. Nisu dopušteni drugi sastojci.
Isprobajte poznatu slovensku kranjsku kobasicu s krumpirom, kupusom ili repkom.


PEČENA KOBASICA S KRUMPIROM I
KUPUS ILI REPA (*1.6.9.10.)
15€
Pečena kobasica se prvo kuha, a zatim se peče na roštilju. Često se konzumira za vrijeme ili odmah nakon klanja, kada je meso još svježe, tijekom zime ili za vrijeme važnih blagdana. Također je vrlo popularna među slovenskim narodom.
PALENTA
4,2 €
Polenta je jelo koje se priprema kuhanjem kukuruzne krupice, obično u slanoj vodi. To je prilog jelima s mesom, divljači, gljivama, sirom, gulašem i sezonskim povrćem. Može se također rezati na kriške kada se ohladi, pržiti i poslužiti, npr. kao dodatak Bograču.


TJESTENINA S PESTOM (*1.7.8.3.) 12€
TJESTENINA BOLOGNESE (*1.9.) 12€
TJESTENINA VEGETIJANSKA BOLOGNESE (*1.) 12€
TJESTENINA TARTUFATA (*1.7.6.10.) 16€
Vegetarijansko jelo dana može biti tjestenina s vrganjima, tjestenina s pestom, tjestenina bolognese ili vegetarijanski bolognese umak ili tjestenina s tartufima.


PUNJENE PAPRIKE S UMAKOM OD RAJČICA *GL
13 €
Punjene paprike sa paradajz sosom su jednostavan recept za klasično jelo koje je vrlo popularno u Sloveniji.
Paprike se dobro kuhaju u paradajz sosu i savršeno zadržavaju punjenje.
Nadjev je napravljen od mljevenog mesa, riže i začina.
Umak je prirodno slatkast i ima obilnu količinu.
Poslužuje se uz pire krompir.
JAJA S LISIČARICAMA (*3.)
5,9€
Ako tražite impresivnu predjelo koje je lako pripremiti, nema boljeg odgovora od ovih kremastih omleta sa mirisnim lisičarkama gljivama. To je autentični potpis ljeta.


SALATA OD CIKLE
3,7 €
Ne nudimo solate u planinskim kolibama jer smo udaljeni od naselja, poljoprivrednika i trgovina te se ne vozimo svakodnevno u dolinu.
Možemo biti odvojeni od svijeta gotovo pola godine kada je cesta zatvorena zbog snijega, i obično nas se može doseći samo pješice.
Ipak nam nedostaju salate, pa je salata od crvenog repe uvijek na jelovniku.
DOMAĆI KRUH (*1.)
0,5€
Prve dvije kriške domaćeg kruha su besplatne uz naručivanje obroka.


NAREZAK ZA DVOJE *GL
25 €
Hladni narezak je pripremljen za dvoje: četiri različite, pažljivo odabrane salame i četiri različite vrste sira.
Dodajemo nekoliko različitih umaka kako bismo začinili i igrali se okusima.
Knedle (*1.7.6.3.8.9.10.)
12€
Štruklji je tradicionalno slovensko jelo. Uglavnom su se pripremali za velike zajedničke poslove i praznike.
Prve štrukle radile su se samo od vučenog tijesta. Izrađivali su se od bijelog brašna, a kasnije i od heljdinog brašna. Danas se štruklji također pripremaju od dizanog lisnatog tijesta, rezanaca i tijesta od krumpira. Štruklji se mogu kuhati u slanoj kopri, juhi, pari, peći ili pržiti.
U mješavini Knedla dobivate pet različitih okusa. Čokolada i naranča, orah, sir, dragon i borovnica.


SLADOLED OD VANILIJE I BUNDEVINO ULJE (*1.7.6.3.8.)
4,7€
Još jedna slovenska specijalnost je mješavina sladoleda od vanilije i ulja od bučinih sjemenki, koje se općenito koristi u pripremi salata ili kao začin u kuhanju.
GIBANICA (*1.7.6.3.8.)
6,7 €
Prekmurska gibanica (Prekmurje slojevita pita) je slovenska gibanica ili slojevita pita. Sadrži nadjeve od maka, oraha, jabuka, grožđica i svježeg sira. Iako je izvorno iz Prekmurja, stekla je status nacionalne specijaliteta Slovenije.


ŠTUDLA OD JABUKA (*1.7.6.3.8.9.11.)
5,5 €
Štrudla od jabuka ili “štrudla” je lisnato tijesto punjeno nadjevom od jabuka. Budući da je jedno od austrijskih nacionalnih jela, često se povezuje s austrijskom i djelomično mađarskom kuhinjom. Najstariji postojeći recept za strudlu je ručno pisani i datira iz 1696. godine.
Štrudla se radi od lisnatog tijesta i jabuka. Ponekad dodajemo i malo grožđica i ruma.

*Ako se ne najedete, ponovno ćemo vam besplatno poslužiti istu porciju.
PIĆA
KAFA, ČAJ I TOPLI NAPICI
Američka kava
Americanna s mlijekom
Babyccino
Caffee latte
Cappuccino
Espresso
Ledena kava
Ledeni latte
Irska kava
Kakao
Kava s mlijekom
Latte macchiato
Kava s rižinim mlijekom
Ledena kava sa sladoledom
Baileys ledena kava
Macchiato
Vruća čokolada
Vruća čokolada sa sladoledom
Čaj
Čaj (vrećica)
Čaj za ponijeti
Čaj s rumom
Mlijeko
Limun
Med
2,1€
2,4 €
1,7 €
2,7 €
2,3 €
2,0 €
2,5 €
3,0 €
5,6 €
2,4 €
2,2 €
3,2 €
+0,5 €
5,1 €
7,6 €
2,1 €
3,5 €
4,5 €
1,5 €
2,0 €
6,0 €
4,5 €
0,6 €
0,7 €
0,5 €
BEZALKOHOLNA PIĆA
Cedevita
Coca-Cola
Coca-Cola nula
Cockta
Fanta
Iso sport
Sirup od malina
Sirup od malina
Radenska
Radenska
Radenska
Gorki limun
Tonik voda
Voda (boca)
voda (staklo)
Voda (bokal)
2,3 €
3,0 €
3,0 €
3,0 €
3,0 €
3,5 €
1,5 €
2,2 €
1,0 €
2,1 €
3,0 €
3,0 €
3,0 €
2,0 €
0,3 €
1,0 €
SOKOVI
Limunada
Limunada
Sirup od bazge
Sirup od bazge
Prirodni sok od jabuke
Prirodni sok od jabuke
Prirodni sok od jabuke
Prirodni sok od naranče
Prirodni sok od naranče
Prirodni sok od naranče
Domaći ledeni čaj
3,9 € 4,9 € 1,9 € 2,6 € 2,8 € 3,3 € 4,1 € 2,8 € 3,3 € 4,1 € 4,0 €
Kokteli
Cuba libre (Havana)
Gin tonic (Beefeater)
Vrući gin (Beefeater)
Juice vodka (Absolut)
6,9 € 6,9 € 5,4 € 5,9 €
PIVO
LOKALNO PIVO
Stežičar – Honey lager
Stežičar – džoĐUMBIR
Stežičar – Svijetli lager
Stežičar – IPA
Stežičar – Tamni lager
Stežičar – Pale ale
Laško
Laško
Radler
Radler 00%
Unija 00%
Unija
*
5,0 €
5,0 €
5,0 €
5,0 €
5,0 €
5,0 €
3,5 €
4,0 €
3,5 €
3,5 €
3,5 €
4,0 €
LOKALNO VINO
LOKALNO VINO
STIK bijelo vino
Cabernet sauvignon
*
2,2€
2,2€
JAKA PIĆA
Aurora
Otmar
Gencijan (Košutnik)
Lučnjak (Luštrek)
Liker od jela (Macesen)
Kadulja (Materina dušica)
Liker od oraha (Orehovec)
Liker od estragona (Pehtran)
Liker od pelina (Pelin)
Liker od ribiza (Ribez)
Liker od krhotina (Ruševje)
Liker od smreke (Smreka)
Smrekovača (Smreka)
Đumbirovača (Ingver)
Baileys
Borovnica (Borovničevec)
Kleka (Brinjevec)
kanadski klub
Cynar
Liker od smokava
Džin
Havana
Jack Daniels
Jagermaister
Jameson
Liker od meda
Pelin (Pelinkovec)
Rožle
Rum
Krhotine (Rušovc)
Voćna rakija (Sadjevec)
Šljivovica
Smreka (Smrekovec)
Tekila
Biljni (Travarica)
Triglavski dohtar
Kruške (Viljamovka)
Votka
Šamar
5,0 €
15,0 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9 €
3,9€
2,9 €
3,8 €
4,0 €
2,9 €
3,5 €
3,8 €
3,8 €
4,5 €
3,3 €
4,5 €
3,5 €
3,0 €
3,3 €
3,0 €
3,3 €
3,3 €
3,3 €
3,8 €
4,0 €
3,3 €
3,3 €
3,8 €
3,8 €
4,0 €
BOCE S POKLON JAKIH PIĆA
lincura (košutnik)
Liker od estragona (Pehtran)
Liker od smreke (Smreka)
15€ 15€ 15€



Ministar zdravstva upozorava: Pretjerana konzumacija alkohola šteti zdravlju!
Suveniri


U domu možete pronaći još suvenira domaće izrade.

ALERGENI
L
Mlijeko i mliječni proizvodi koji sadrže laktozu (kravlje mlijeko)
S
Soja se također može nalaziti u kakau.
Ž
Sumpor-dioksid i sumporni dioksidi (konzervansi u bezalkoholnim pićima, vinu i pivu)
G
Žitarice koje sadrže gluten (pšenica, raž, ječam, zob, spelta, kamut ili njihovi križanci)
O
Orašasti plodovi (bademi, lješnjaci, orasi, indijski oraščići, američki orasi, brazilski orasi, pistacije, makadamija orasi)
K
Kofein (kava)
A
Alkohol (alkoholna pića)
T
Čaj
TVARI ILI PROIZVODI KOJI UZROKUJU ALERGIJE ILI NETOLERANCIJE
1. |
Žitarice koje sadrže gluten, odnosno: pšenica, raž, ječam, zob, pir, kamut ili njihovi hibridizirani sojevi i proizvodi od njih, osim:
|
2. |
Rakovi i proizvodi od njih; |
3. |
Jaja i proizvodi od njih; |
4. |
Riba i proizvodi od ribe, osim:
|
5. |
Kikiriki i proizvodi od kikirikija; |
6. |
Soja i proizvodi od soje, osim:
|
7. |
Mlijeko i proizvodi od mlijeka (uključujući laktozu), osim:
|
8. |
Orašasti plodovi, naime: bademi ( Amygdalus communis L.), lješnjaci ( Corylus avellana ), orasi ( Juglans regia ), indijski oraščići ( Anacardium occidentale ), pekan orasi ( Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski orasi ( Bertholletia excelsa ) , pistacije ( Pistacia vera ), makadamija ili queenslandski orasi ( Macadamia ternifolia ) i proizvodi od njih, osim orašastih plodova koji se koriste za proizvodnju alkoholnih destilata uključujući etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla; |
9. |
Celer i proizvodi od celera; |
10. |
Senf i proizvodi od njega; |
11. |
Sjemenke sezama i proizvodi od njih; |
12. |
Sumporni dioksid i sulfiti u koncentracijama većim od 10 mg/kg ili 10 mg/litri u smislu ukupnog SO 2 koji se izračunavaju za proizvode koji su predloženi spremni za potrošnju ili rekonstituirani prema uputama proizvođača; |
13. |
Lupina i proizvodi od lupina; |
14. |
Mekušci i proizvodi od njih. |
( 1 ) I njihovi proizvodi, u onoj mjeri u kojoj proces kojemu su bili podvrgnuti nije vjerojatno da će povećati razinu alergenosti koju procjenjuje Agencija za odgovarajući proizvod iz kojeg potječu.
Cijene su izražene u EUR s uključenim PDV-om. Cjenik vrijedi od 01.03.2024., do promjene ili poništenja . Izmjenama cjenika pridružuje se i Erjavčeva koliba .