Julijske Alpe – Kranjska Gora – Vršič – Slovenija

Julijske Alpe Kranjska Gora Vršič Slovenija

Julijske Alpe – Kranjska Gora – Vršič – Slovenija

Julijske Alpe - Kranjska Gora - Vršič - Slovenija

Julijske Alpe – Kranjska Gora – Vršič – Slovenija

Gdje počinje avantura

Kranjska Gora puna je etnografskih dragulja , ali i modernih adrenalinskih sportova. Tiho i osamljeno s jedne strane, dom živahnih društvenih događanja s druge strane. Kranjska Gora je oduvijek bila i bit će blago za koje morate odvojiti vrijeme i vidjeti je sa svih strana, u svim godišnjim dobima i sa svim njezinim avanturama.

Prijevoj Kranjska Gora i Vršič

Uronite u prirodna čuda Kranjske Gore. Na sjeveru su veličanstvene Karavanke , a na jugu Julijske Alpe koje oduzimaju dah . Doživite kontrast svježih ljeta i hladnih zima. Otkrijte nepregledne šume crnogoričnog drveća, ariša i gorskog bora iznad granice drveća. Upoznajte razne vrste divljih životinja, od divokoza i jelena do zečeva i ptica grabljivica. Kranjska Gora je raj za ljubitelje prirode .

Kranjska Gora, jedna od najljepših alpskih dolina , leži na krajnjem sjeverozapadnom dijelu Slovenije, tik uz tromeđu s Austrijom i Italijom.

Otkrijte intrigantnu povijest Kranjske Gore. Naselja su se razvijala na izrazitijim i plodnijim brežuljcima na karavanškoj strani, koja je zbog svog sunčanog položaja imala relativno povoljniju klimu. Unatoč teškoj planinskoj klimi i ograničenom poljoprivrednom području, sama dolina je kasno naseljena; najstarija naselja nastala su tek u 11. stoljeću. Ova kasna povijest naseljavanja dodaje sloj zanimljivosti i intrige bogatoj kulturnoj baštini Kranjske Gore.

YouTube player

Kako doći do prijevoja Vršič – Rezervirajte smještaj u planinarskom domu

Julijske Alpe - Kranjska Gora - Vršič - Slovenija

Posjetite Vršič i rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj planinarskoj kući

Uronite u veličanstvenu, mirnu ljepotu Kranjske Gore. Moćni vrhovi, kristalno čista voda i zeleni krajolik nadahnut će vas i podići. Ovo je svetište Julijskih Alpa, čiji vrhovi mogu dosezati čak 2500 m i više. Kralj ovog lanca je Triglav, najviša slovenska planina i simbol slovenskog naroda.

Veličanstveno, tajanstveno, uzbudljivo, razigran i jedinstven. Slovenije jedini nacionalni park koji ponosno pokriva 840 četvornih kilometara u srcu Julijskih Alpa.

Endemske životinjske vrste, uključujući vuka, medvjeda i risa te bogatu raznolikost flore koja se može pohvaliti s 19 endemita. U ovoj zemlji mitova i legendi ljudi i danas žive u savršenom skladu s prirodom, usklađeni s njezinom tradicijom.

Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj planinarskoj kući i živite i putujte kao domaći

YouTube player

Nacionalni park Triglav svakako je mjesto za ljubitelje planina gdje mogu udahnuti svjež zrak, pješačiti prostranstvima dolina i vrhova, diviti se prekrasnoj planinskoj flori i promatrati divlje životinje u njihovom prirodnom staništu .

Živahne avanture Julijskih Alpa čekaju vas u Kranjskoj Gori i njezinoj okolici.

Pripremite se za svijet avanture i otkrića u Kranjskoj Gora. Bilo da tražite aktivan odmor ili mirno istraživanje prirode i kulture, za svakoga ponešto. Otkrijte misterij blagostanja u našoj bogatoj wellness ponudi, sudjelujte na poslovnim i društvenim susretima ili povedite svoju obitelj na putovanje mističnom prošlošću Gornjesavske doline.

Nikada vam neće biti dosadno.

Julian Alps - Kranjska Gora - Vršič - Slovenia

Julijske Alpe – Kranjska Gora – Vršič – Slovenija

Ljeto u Kranjskoj Gori i prijevoj Vršič

Ljeto privlači ljubitelje prirode u Turističku destinaciju Kranjska Gora. Prekrasni panoramski vidici i bogata prirodna i kulturna baština pružaju nebrojene mogućnosti za obiteljske izlete. Naše veličanstvene planine pravi su raj za planinare i alpiniste. Istovremeno, biciklisti se mogu okušati na zahtjevnijim planinskim stazama ili se samo opustiti u ugodnoj vožnji uređenim stazama.

Djecu će oduševiti ljetno sanjkalište, a organizirani izleti u prekrasni svijet mašte zagolicat će njihovu znatiželju.

Zima u Kranjskoj Gori i prijevoju Vršič

Bijela bajka Turističke destinacije Kranjska Gora pruža mogućnost nebrojenih avantura. Skijaši i daskaši svoj će izazov pronaći na snijegom prekrivenim stazama, dok se ostali mogu rekreirati na uređenim stazama za skijaško trčanje ili sanjkajući se na toboganima. Penjanje na zaleđeni vodopad, danonoćno hodanje po snijegu i šetnje s bakljama nezaboravan su doživljaj.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak