Manje od 50 kilometara međusobno

Less than 50 kilometres apart

Manje od 50 kilometara međusobno

Manje od 50 kilometara međusobno

Manje od 50 km

Čak je i za nas lokalno stanovništvo uzbudljivo i iznenađujuće vidjeti koliko mjesta imamo u malom radijusu od kolibe kada karti dodamo izlete i planinarenja. I nismo gotovi. Nikako.

Svakodnevno se trebamo podsjećati na prekrasnu prirodu u kojoj živimo.

Manje od 50 kilometara međusobno

Smješten unutar prekrasnih slovenskih Alpa , Vršiča Planinski prijevoj je ulaz u mnoga prirodna čuda, povijesne spomenike i avanture na otvorenom u radijusu od najviše 50 kilometara od Erjavčeve planinarske kuće.. Evo još nepotpune karte.

Slovenia (en) Placeholder
Slovenia (en)
YouTube player

Manje od 50 kilometara

Prirodni krajolici u blizini:

Rijeka Soča: Očaravajuća tirkizna voda rijeke Soče vijuga kroz dolinu, probijajući se kroz vapnenačke klance i nudeći prekrasne vidike na svakom koraku. Ne zaboravite na izvor rijeke .

Nacionalni park Triglav : Jedini nacionalni park u Sloveniji, Nacionalni park Triglav ( UNESCO ), obuhvaća surove planine, netaknuta jezera i bujne šume, pružajući beskrajne mogućnosti za planinarenje, promatranje divljih životinja i istraživanje na otvorenom.

Visoravan Vogel: Smještena iznad Bohinjskog jezera , s visoravni Vogel pruža se panoramski pogled na Julijske Alpe i Nacionalni park Triglav. Zimi se pretvara u raj za skijanje i bordanje. Do tamo ćete se voziti kroz Bled .

Julijske Alpe: Visoki vrhovi, uključujući planinu Triglav , najviši vrh Slovenije, dominiraju horizontom, nudeći izazovne uspone, prekrasne vidike i mogućnosti za planinarenje i penjanje po stijenama. I Škrlatica , drugi po visini vrh Slovenije. Ne zaboravite na obližnja jezera . I naš favorit – Mangart .

Dolina Soče : Slikovita dolina Soče prošarana je šarmantnim selima, valovitim brežuljcima i vijugavim rijekama, pružajući idilično okruženje za aktivnosti na otvorenom kao što su biciklizam, ribolov i izleti.

Koritnički klanac: Ovaj zadivljujući klanac isklesan rijekom Koritnicom ima visoke litice, bujnu vegetaciju i kristalno čisto more, stvarajući spokojnu i očaravajuću atmosferu.

Kranjska Gora : Popularno odredište za ljubitelje prirode, Kranjska Gora nudi pješačke staze, rute za brdski biciklizam i zapanjujući alpski krajolik, uz malu pomoć jezera Jasna , tijekom cijele godine.

Rezervat prirode Zelenci: Smješten u blizini Kranjske Gore , prirodni rezervat Zelenci dom je mirnog smaragdnozelenog jezera okruženog bujnim močvarama. Služi kao utočište za promatrače ptica i ljubitelje prirode.

Dolina Planica: poznata po natjecanjima u skijaškim skokovima, dolina Planica može se pohvaliti slikovitim pješačkim stazama, bujnim livadama i veličanstvenim pogledom na okolne planine.

Klanac Vintgar: Nedaleko od Bleda , klanac Vintgar ima drvenu šetnicu koja vijuga uz rijeku Radovnu, pružajući spektakularan pogled na slapove, brzace i formacije stijena.

Less than 50 kilometres apart

Sve je blizu

Položaj Erjavčeve planinarske kuće

Manje od 50 kilometara međusobno

Ruska kapelica: Izgrađena kao spomenik ruskim ratnim zarobljenicima koji su stradali tijekom Prvog svjetskog rata, Ruska kapelica predstavlja svjedočanstvo burne povijesti regije i trajnog duha prijateljstva.

Tvrđava Kluže: Tvrđava Kluže , koja datira iz 15. stoljeća, igrala je ključnu ulogu u obrani regije od invazija, a sada služi kao muzej koji prikazuje svoju bogatu vojnu povijest.

Stari grad Bovec: Šarmantne ulice starog grada Bovca obrubljene su povijesnim zgradama, crkvama i trgovima, nudeći uvid u srednjovjekovnu prošlost grada. Ne želimo zaboraviti na divovski vodopad . Samo jedan od mnogih.

Prijevoj Predel: Ovaj povijesni planinski prijevoj s tvrđavom prolazio se stoljećima, a služio je kao vitalna trgovačka ruta između Slovenije i Italije. Jezero Predil udaljeno je samo jedan ugao.

Bledski dvorac: Smješten na litici s pogledom na Bledsko jezero , Bledski dvorac jedan je od najstarijih slovenskih dvoraca s panoramskim pogledom na jezero i okolne planine.

.

Manje od 50 kilometara udaljen od mirnog prijevoja Vršič.

Slap Virje: Ušuškan u mirnom šumskom okruženju, slap Virje se slijeva preko stijena obraslih mahovinom, stvarajući mirnu oazu za opuštanje i kontemplaciju.

Slap Savica: Smješten u blizini Bohinjskog jezera , slap Savica jedan je od najpoznatijih slovenskih slapova koji se spušta u slikovitu klisuru okruženu bujnom vegetacijom.

Bohinjsko jezero: Okruženo visokim vrhovima i gustim šumama, Bohinjsko jezero je najveće stalno jezero u Sloveniji. Nudi mogućnosti za plivanje, vožnju kajakom i veslanje na dasci.

Vodopad Peričnik: Ovaj veličanstveni vodopad pada s visine od preko 50 metara , pružajući očaravajući spektakl dok se spušta niz stjenovite litice Julijskih Alpa.

Smaragdna cesta Soče: Ova slikovita vožnja slijedi vijugavu stazu rijeke Soče, pružajući prekrasan pogled na smaragdnozelenu vodu, surove litice i bujne šume.

Rezervat biosfere Julijske Alpe: rezervat biosfere Julijske Alpe koji je odredio UNESCO , dom je raznolikih ekosustava, rijetkih biljnih vrsta i bogatog životinjskog svijeta, uključujući smeđe medvjede, divokoze i sure orlove.

Slap Kozjak: Skriven unutar bujne klisure u blizini Kobarida, slap Kozjak je skriveni dragulj do kojeg možete doći kratkim pješačenjem kroz šume obrasle mahovinom i stjenovite litice.

Mangartsko sedlo: Poznato po dramatičnom krajoliku i panoramskom pogledu , Mangartsko sedlo nudi prekrasan vidikovac na Julijske Alpe, uključujući vrhove Italije i Austrije. Do tamo ćete se voziti pravim Logom pod Mangartom .

Jezero Jasna: smješteno usred slikovitog krajolika Kranjske Gore , jezero Jasna je mirno alpsko jezero okruženo šumama i planinama, savršeno za šetnje i piknike.

Napoleonov most: Izgrađen tijekom Napoleonovih ratova, Napoleonov most se proteže preko rijeke Soče u blizini Kobarida, nudeći slikovito okruženje za fotografiranje i istraživanje.

YouTube player
Prijevoj Vršič zimi

Savršeno mjesto. Idealno za opuštanje ili aktivan odmor.

Avanture na otvorenom Manje od 50 kilometara jedna od druge

Pješačenje i trekking: Istražite bezbroj staza koje križaju Julijske Alpe, nudeći mogućnosti otkrivanja skrivenih dolina, alpskih livada i panoramskih vidika.

Brdski biciklizam: Pređite neravnim terenom i slikovitim krajolicima na stazama brdskog biciklizma koje vijugaju kroz šume, obale rijeka i preko planinskih prijevoja.

Penjanje po stijenama: testirajte svoje vještine na izazovnim stijenama i vapnenačkim liticama diljem Julijskih Alpa, nudeći rute pogodne za penjače svih razina.

Via Ferrata rute: Ukrcajte se na uzbudljive via ferrate rute koje prelaze izložene grebene, penju se okomitim liticama i pružaju pogled iz ptičje perspektive na okolne planine i doline.

Paragliding i letenje zmajem: Lebdite iznad Julijskih Alpa i doline Soče u tandemu paraglidingom ili letovima zmajem, iskusite uzbudljivu slobodu leta usred krajolika koji oduzima dah.

Canyoning: Spustite se u skrivene klance i riječne kanjone, ploveći kroz slapove, bazene i prirodne tobogane u avanturi kanjoninga koja diže adrenalin.

Rafting na divljim vodama: vozite se uzbudljivim brzacima rijeke Soče na rafting izletu, iskusite uzbuđenje plovidbe kroz kristalno čistu vodu i krajolik koji oduzima dah.

Vožnja kajakom i kanuom: Veslajte po netaknutim vodama rijeke Soče ili Bohinjskog jezera, istražujući skrovite uvale, skrivene plaže i zadivljujuće vidike na obalu.

Promatranje divljih životinja: Istražite raznolike ekosustave Nacionalnog parka Triglav i Julijskih Alpa, tražeći domaće divlje životinje kao što su divokoze, kozorogi, jeleni i razne vrste ptica.

Less than 50 kilometres apart

Zaključak

U krugu od 50 kilometara od planinskog prijevoja Vršič nalazi se riznica prirodnih ljepota, povijesnog značaja i avantura na otvorenom koje čekaju da budu istražene. Bilo da je očarana visokim vrhovima, očarana kaskadnim slapovima ili zaintrigirana stoljetnim spomenicima, regija Vršič nudi nešto za svakog putnika koji se želi povezati s prirodom, poviješću i avanturom u srcu Julijskih Alpa .

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak
Send this to a friend