Ostanite duže u Sloveniji

Stay longer in Soča valley

Ostanite duže u Sloveniji

Ostanite duže u Sloveniji

Život u planinama razlikuje se od života u gradu. Ako ništa drugo, život u planinama je puno sporiji. Dakle, za nas je bitno da dođete na brdo, zastanete i duboko udahnete okolnu prirodu i svoj unutarnji mir.

Ostanite duže u Sloveniji

Ako lokalno stanovništvo zna da je ovo jedno od najljepših područja u Sloveniji, možete im vjerovati. Doselili smo se ovdje da ostanemo. I znamo puno skrivenih, mirnih, skrivenih mjesta koja “ne preporučuje Lonely Planet “. Dakle, dogovor je da ostanete duže u Sloveniji i okolici 3-5 dana, a mi ćemo vam dati savjete o dnevnim izletima .

Slovenija je mala država, tako da je sve blizu.

Lago del Predil, Italy
YouTube player

Možete se okušati i u penjanju. Lokalni vodič će vas rado poučavati i pratiti ako angažirate lokalnog planinara. Imajte na umu da morate rezervirati svog vodiča neko vrijeme prije glavne sezone, ali mi ćemo se potruditi pronaći ga.

Opustite se, udahnite, popijte piće i zaljubite se. Uživajte u prirodi. Uživo.

YouTube player

Duži boravak u Sloveniji s posjetom nacionalnom parku Triglav, prijelazu Vršič i boravkom u Erjavčevom planinskom domu nudi mnoštvo mogućnosti da uronite u prirodne ljepote i kulturno bogatstvo ove očaravajuće regije. Evo zašto je produljenje vašeg boravka fantastična ideja:

  1. Istraživanje Nacionalnog parka Triglav : Nacionalni park Triglav je riznica prirodnih čuda, uključujući veličanstvene planine, kristalno čiste rijeke i bujne šume. Sa svojim ogromnim prostranstvom netaknute divljine, park mami avanturiste da pješače njegovim stazama, otkriju skrivene vodopade i dive se prekrasnim vidicima. Provođenje dodatnog vremena omogućuje vam da dublje zaronite u raznolike krajolike parka i otkrijete njegove skrivene dragulje.
  2. Razotkrivanje prijevoja Vršič : Prijevoj Vršič nije samo slikovita planinska cesta, već i ulaz u bezbrojne avanture na otvorenom. Od uzbudljivih planinarenja do uzbudljivih skijaških staza, prijevoj nudi beskrajne mogućnosti za istraživanje i rekreaciju. Ako ostanete duže, možete u potpunosti uroniti u alpski sjaj prijevoja Vršič, odvojite vrijeme da uživate u njegovim panoramskim pogledima i otkrijete njegovu legendarnu povijest.
  3. Doživite lokalnu kulturu : bogata kulturna baština Slovenije oživljava u šarmantnim selima i gradovima raštrkanim po području Nacionalnog parka Triglav. Od tradicionalnih festivala do tržnica rukotvorina, uvijek se nešto događa što nudi uvid u slovenski život i običaje. Produljenje vašeg boravka omogućuje vam sudjelovanje u kulturnim događanjima, interakciju s lokalnim stanovništvom i stjecanje dubljeg razumijevanja za baštinu regije.
  4. Prepuštanje aktivnostima na otvorenom : Bilo da ste ovisnik o adrenalinu ili zaljubljenik u prirodu, Slovenija nudi mnoštvo aktivnosti na otvorenom za svačiji ukus i razinu vještine. Od brdskog biciklizma i paraglidinga do raftinga i penjanja po stijenama, mogućnosti su beskrajne. Duljim boravkom možete isprobati nova iskustva, usavršiti svoje vještine i stvoriti nezaboravne uspomene u prirodi.
  5. Opuštanje u Erjavčevom planinarskom domu : Erjavčev planinski dom pruža ugodno utočište usred zadivljujućeg krajolika prijevoja Vršič. Sa svojim toplim gostoprimstvom i mirnim ambijentom, koliba je savršeno polazište za istraživanje okolice. Provođenje dodatnog vremena u kolibi omogućuje vam da se opustite, povežete sa suputnicima i uživate u jednostavnim užicima planinskog života.

Zaključno, duži boravak u Sloveniji tijekom posjeta Nacionalnom parku Triglav, prijelazu Vršič i Erjavčevom planinskom domu pruža priliku da dublje prodrete u prirodne ljepote, kulturnu baštinu i avanture na otvorenom. Uz toliko toga za vidjeti i učiniti samo sat vremena udaljenosti, produljenje vašeg boravka obećava nezaboravno putovanje ispunjeno otkrićima i istraživanjem.

“He was always in a hurry to get where he was not.”
Leo Tolstoy

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak
Send this to a friend