Planinarenje u blizini planinarskog doma

Hiking around Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Planinarenje u blizini planinarskog doma

Planinarenje u blizini planinarskog doma

Erjavčeva planinarska kuća više je nego savršen početak za mnoge planinske planinarenja. Možemo vam pomoći s nekim idejama staza u blizini, tako da možete ostati kod nas tjedan ili čak mjesec dana, a opet ne vidjeti i posjetiti pola njih. Dopustite da vam skrenemo pozornost na neke od njih.

ŠTO VIDJETI U BLIZINI

Groblje ruskih zarobljenika iz Prvog svjetskog rata – 5 min
Ajdovska deklica (vidikovac) – 0 min – 30 min
Ruska kapelica – 1 sat
Tičarjev dom (1620m) – 20 min
Poštarski dom (1688m) – 45 min
Koča pri izviru Soče (886m) – 2:00h
Mala Mojstrovka (2333m), over SE flank – 2:00h
Mala Mojstrovka (2333m), over Hanzova pot – 2:30h
Slemenova špica (1909m) – 1:30h
Dom v Tamarju (1108m), over Sleme – 3:15h
Koča na Gozdu (1226m) – 45min
Mihov dom na Vršiču (1085m) – 1:15h
Koča v Krnici (1113m) – 2:00h
Planinarski dom Erjavčeva nalazi se između Kranjske Gore i Bovca i odlična je polazna točka za planinarenje u blizini i polazište za brojne penjačke smjerove , predstavljene u penjačkom vodiču, “ Plezalni vodnik Vršič , PZS 2009”.

Uvijek se pripremite za sigurno planinarenje i istražite rute ili staze prije planinarenja.

Hiking around Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Planinarenje u blizini planinarskog doma

Planinarenje uz prijevoj Vršič

Pješačenje u slovenskom nacionalnom parku Triglav nudi putovanje koje oduzima dah kroz neke od najljepših europskih alpskih krajolika. U srcu ove prirodne čudesne zemlje nalazi se kultni planinski prijevoj Vršič , ulaz u mnoge uzbudljive staze i rute za penjanje koje mame avanturiste iz cijeloga svijeta.

Smješten unutar Julijskih Alpa, planinski prijevoj Vršič dokaz je veličine prirode, s panoramskim vidicima nazubljenih vrhova, zelenih dolina i kristalno čistih potoka. Prijevoj je čudo inženjerstva, s vijugavom cestom koja vijuga kroz neravan teren, nudeći pristup raznim aktivnostima na otvorenom.

Za ljubitelje planinarenja, staze koje križaju padine Vršiča nude niz mogućnosti, od šetnje alpskim livadama do zahtjevnih uspona na visoke vrhove. Jedna takva staza vodi neustrašive planinare do vrha planine Prisojnik , gdje zadivljujući pogledi na okolne vrhove čekaju one koji se usude popeti na njene visoke visine.

Ljubitelji penjanja hrle na Vršič zbog njegovih vrhunskih stijena i strmih litica, što predstavlja uzbudljiv izazov za penjače svih razina vještina. Od ruta prilagođenih početnicima do adrenalinskih uspona, granitne stijene Vršiča nude beskrajne mogućnosti za vertikalno istraživanje.

Dok planinari i penjači prolaze neravnim terenom, dočekuju ih prizori i zvukovi živahnog ekosustava koji vrvi životom. Alpsko cvijeće prekriva livade u bujnim bojama, dok svisci i divokoze lutaju stjenovitim padinama tražeći hranu.

Ali osim svoje prirodne ljepote, planinski prijevoj Vršič zauzima posebno mjesto u srcima Slovenaca, služeći kao simbol otpornosti i nacionalnog ponosa. Povijesno gledano, prijevoj je bio vitalna žila kucavica koja povezuje Gorenjsku i Primorsku, a njegove vijugave ceste svjedoče o stoljećima ljudskog truda i domišljatosti.

Za one koji traže avanturu usred raskoši slovenskih Alpa, planinski prijevoj Vršič i njegove staze nude nezaboravno putovanje u srce veličanstvene prirode. Bilo da se penju uz visoke vrhove ili prate vijugave staze koje vijugaju kroz doline ispod, planinari i penjači pronaći će utjehu, izazov i inspiraciju u ovom alpskom raju.

Sweet mountain marking

Planinarenje u blizini između Kranjske Gore, Trente i Bovca

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak