Posjetite nacionalni park Triglav

Visit Triglav national park

Posjetite nacionalni park Triglav

Posjetite nacionalni park Triglav

Posjetite Nacionalni park Triglav

Nacionalni park Triglav, smješten u srcu Julijskih Alpa u Sloveniji, netaknuta je divljina ljepote koja oduzima dah i neusporedivih prirodnih čuda, a posjetiteljima nudi utočište usred surovih krajolika alpske regije.

Evo nekoliko uvjerljivih razloga za posjet:

Spektakularan krajolik: Nacionalni park može se pohvaliti nekim od najljepših krajolika u Europi , kojeg karakteriziraju visoki vrhovi, kristalno čista jezera , zelene doline i kaskadni vodopadi. Od veličanstvene planine Triglav, najvišeg vrha Slovenije, do smaragdnih voda Bohinjskog jezera i dramatičnih klanaca rijeke Soče , raznoliki teren parka nudi beskrajne mogućnosti za istraživanje i avanturu.

Aktivnosti na otvorenom: Bilo da ste strastveni planinar, strastveni planinar ili ljubitelj prirode koji traži mir usred divljine, Nacionalni park ima za svakoga ponešto. Park se može pohvaliti golemom mrežom pješačkih staza, od blagih šetnji alpskim livadama do izazovnih uspona na krševite vrhove. Posjetitelji mogu uživati ​​u penjanju po stijenama, brdskom biciklizmu, kajaku, pecanju i promatranju ptica usred zadivljujućih krajolika parka.

Bogata biološka raznolikost: Park Triglav dom je bogate raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta, uključujući rijetke i endemske vrste koje se ne mogu naći nigdje drugdje u svijetu. Netaknuta staništa parka podržavaju populacije smeđih medvjeda, divokoza, kozoroga, risova i surih orlova, nudeći ljubiteljima divljih životinja priliku da promatraju ova veličanstvena stvorenja u njihovom prirodnom okruženju.

Kulturna baština: Park je prožet poviješću i kulturnom baštinom , s bogatom tradicijom, folklorom i običajima koji odražavaju alpsko nasljeđe regije. Posjetitelji mogu istraživati ​​šarmantna alpska sela, povijesne crkve i tradicionalne planinske kolibe, učeći o bogatoj kulturnoj povijesti parka i ljudima koji ovaj surovi krajolik stoljećima nazivaju domom.

YouTube player
YouTube player
Visit Triglav national park

Posjetite nacionalni park Triglav

Održivi turizam: Nacionalni park Triglav predan je promicanju održivih turističkih praksi koje štite prirodnu i kulturnu baštinu parka dok posjetiteljima pružaju značajna i nezaboravna iskustva. Od ekološki prihvatljivog smještaja i vođenih obilazaka do odgovorne rekreacije na otvorenom i inicijativa za očuvanje, park nastoji osigurati da buduće generacije mogu nastaviti uživati ​​u njegovoj netaknutoj ljepoti godinama.

Ukratko, Nacionalni park Triglav nudi posjetiteljima priliku da urone u zadivljujuću ljepotu slovenskih Alpa, istraže područja netaknute divljine i povežu se s prirodom na smislen i održiv način. Bilo da tražite pustolovinu na otvorenom, kulturno otkriće ili jednostavno trenutak tihog razmišljanja usred raskoši prirodnog svijeta, Nacionalni park Triglav poziva vas da krenete na putovanje otkrića i čuda u jednom od najčarobnijih odredišta Europe.

Visit Triglav national park

Triglavski nacionalni park

Triglav national park - UNESCO

Nacionalni park Triglav – UNESCO

Savršen položaj Erjavčeve planinarske kuće na 1525 metara od 1901. godine

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak