Prijevoj Vršič zimi

Prijevoj Vršič zimi

Prijevoj Vršič zimi

Prijevoj Vršič zimi

Prijevoj Vršič , koji se uzdiže na 1611 metara nadmorske visine, zimi je pravi praznik za oči i dušu. Okružen veličanstvenim Julijskim Alpama , krajolik postaje posebno očaravajući kada ga prekrije sloj bijelog snijega. Snježni vrhovi i strme stjenovite padine stvaraju bajkovitu kulisu koja privlači posjetitelje izbliza i izdaleka.

Prijevoj Vršič zimi by zemanfoto.cz

Priroda na Vršiču je tijekom zimskih mjeseci mirna. Odsutnost ljetnih gužvi daje osjećaj da se priroda drži u nježnom zagrljaju zime. Tišina, koju prekida samo škripanje snijega pod nogama ili povremeni udaljeni zvukovi, omogućuje posjetiteljima da urone u ljepotu i mir planinskog krajolika.

Jedno od najvećih čuda prijevoja Vršič su njegove ledene formacije. Ledene svijeće i vodopadi koji vise sa stjenovitih litica stvaraju prizore koji osvajaju osjećajem čuda. Svjetlucave ledene skulpture sjaje na sunčevoj svjetlosti, stvarajući dugine nijanse i igrajući se svjetlom koje se odbija od ledenih površina.

Uz očaravajuće ledene formacije, Vršič nudi brojne mogućnosti za zimske sportove i aktivnosti. Skijaška područja poput obližnjeg skijališta Kranjska Gora privlače ljubitelje skijanja i snowboarda. Osim toga, uređene staze za sanjkanje i staze za turno skijanje posjetiteljima omogućuju istraživanje netaknutih zimskih krajolika.
Za one koji se žele mirnije povezati s prirodom, Vršič je odlično polazište za zimske planinarenja i šetnje snijegom prekrivenim stazama. Tihi koraci u snijegu jedinstvena su prilika za promatranje divljih životinja i životinjskih tragova te otkrivanje skrivenih kutaka ovog čarobnog krajolika.

Prijevoj Vršič zimi nije samo mjesto gdje se isprepliću ljepota i mir prirode već i mjesto gdje se posjetitelji mogu prepustiti čarima zimske idile i pronaći utjehu u zagrljaju planina. Posjetitelji moraju poštovati prirodu i biti svjesni njezine osjetljive ravnoteže, pridonoseći očuvanju ovog veličanstvenog krajolika za buduće generacije.

Prijevoj Vršič zimi by zemanfoto.cz
Fotografirao Josef Krall

Tražimo fotografe…

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak
Send this to a friend