Skijanje s peharima

Skiing with Cups

Skijanje s peharima

Skijanje s peharima

Jedan od tradicionalnih sportova je naravno i skijanje. Osim skijanja, potrebno je održavati razinu hidracije, pri čemu je uvijek važan unos dovoljne količine tekućine.

Skijanje s peharima

Istina je da se više koristi samo u večernjim satima kada je skijanje već iza nas, ali nije ništa manje važno jer je temeljni dio, pogotovo treninga, a ne glavnih natjecanja. Budući da se radi o grupnom sportu, preporučljivo je trenirati u grupi.

Sadržaj ili komponenta treninga prilagođava se osobnom ukusu kao i sposobnostima pojedinca. U Erjavčevoj planinarskoj kući preporučamo ” Košutnikov trening” kakav prakticiraju mještani od kad znamo za sebe.

Dakle, imajte sigurno i ugodno iskustvo skijanja!

Slovenija, zemlja bogate povijesti i kulture, može se pohvaliti raznim tradicijama koje odražavaju njezino raznoliko naslijeđe i regionalne utjecaje. Evo nekih značajnih tradicija u Sloveniji:

Kulturni festivali: Slovenija je domaćin brojnim kulturnim festivalima koji slave glazbu, ples, hranu i umjetnost. Jedan od najpoznatijih festivala je Ljubljanski festival koji uključuje koncerte, kazališne predstave i plesne predstave.

Kuhinja i gastronomija: Slovensku kuhinju karakteriziraju izdašna i ukusna jela, pod utjecajem susjednih zemalja poput Italije, Austrije i Mađarske. Tradicionalna slovenska jela uključuju poticu, štrukle i jotu.

Svečani događaji: Slovenci slave razne ceremonijalne događaje, uključujući vjenčanja, krštenja i vjerske praznike. Ovi događaji često uključuju tradicionalne običaje, glazbu i ples, prikazujući bogato kulturno nasljeđe zemlje.

Etničke i regionalne tradicije: Slovenija ima raznolike etničke skupine i regionalne tradicije, svaka s jedinstvenim običajima i ritualima. Na primjer, Prekmurje je poznato po osebujnoj narodnoj glazbi i plesu, dok Kranjska regija slavi svoju bogatu povijest kroz tradicionalne nošnje i festivale.

Umjetnost i obrt: Slovenski obrtnici proizvode mnoge tradicionalne umjetnosti i obrte, uključujući lončarstvo, čipku i drvorezbarstvo. Ovi tradicionalni obrti često se prenose generacijama i imaju značajnu ulogu u očuvanju slovenskog kulturnog identiteta.

Priroda i aktivnosti na otvorenom: Netaknuti prirodni krajolici Slovenije pružaju pozadinu za mnoge tradicionalne aktivnosti na otvorenom, kao što su planinarenje, skijanje i planinarenje. Ljubitelji aktivnosti na otvorenom mogu istraživati ​​slikovite planine, šume i jezera u zemlji dok uranjaju u prirodnu ljepotu Slovenije.

Ove tradicije, između ostalog, pridonose jedinstvenoj kulturnoj tapiseriji Slovenije i ljudi ih njeguju kao odraz svoje baštine i identiteta.

Skijanje s peharima

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak
Send this to a friend