Trkački spektakl u Julijskim Alpama

In September, we have a running spectacle in the Julian Alps. Have you already registered?

Trkački spektakl u Julijskim Alpama

Trkački spektakl u Julijskim Alpama

U rujnu imamo trkački spektakl u Julijskim Alpama. Jeste li se već registrirali?

Ne propustite prijave za najveću trail trkačku manifestaciju u našoj zemlji i doživite nezaboravnu trkačku avanturu na stazama Julijskih Alpa. Događaj “I feel Slovenia Julian Alps Trail Run by UTMB” ove godine očekuje više od 2500 trkača iz 60 zemalja svijeta.

UTMB World Series, prva svjetska serija trail trčanja, vraća se u Kranjsku Goru i druga odredišta unutar Julijskih Alpa. Julian Alps Trail Run jedini je slovenski događaj koji je dio ove elitne skupine najvećih svjetskih trail trkačkih događaja.

Među odabranim društvom 36 najvećih svjetskih događaja, I feel Slovenia Julian Alps Trail Run by UTMB jedan je od 36 ikoničnih događaja u svijetu trčanja po stazama. Ovaj događaj u rangu je s najvećim trail trkačkim događajima u svijetu, poput Ultra-Trail du Mont-Blanc u Francuskoj i Western States Endurance Run u SAD-u, koji privlače desetke tisuća sudionika koji su odabrani putem lutrije. sustav.

Dijelom svjetske serije ugled Julijskih Alpa i Slovenije doseže daleko. Već su se za događaj prijavili sudionici iz 60 zemalja diljem svijeta, koji predstavljaju sve kontinente osim Antarktika.

6 udaljenosti s kraljevskom rutom od 170 km oko Julijskih Alpa

Rute događaja povezuju mnoga odredišta unutar Julijskih Alpa. Kraljevska ruta od 170 km, koja kreće iz Kobarida, povezuje dolinu Soče, Bled, Žirovnicu i Kranjsku Goru. Na udaljenosti od 170 km trkači moraju savladati i gotovo jedan uspon na Mount Everest (cca 8000 m uspona).

Osim staze od 170 km, trkačima su na raspolaganju staze od 100 km sa startom iz Radovljice, 60 km sa startom iz Žirovnice te kružne staze od 25 km, 15 km i 10 km u Kranjskoj Gori.

Posebno prilagođene staze za početnike

Trkački spektakl u Julijskim Alpama

Pri osmišljavanju staza od 10 i 15 km organizatori su imali na umu početnike u svijetu trail trčanja, ali i one koji preferiraju umjerenije izazove. Ove rute idu lakšim i manje zahtjevnim stazama s prekrasnim pogledom na Alpe i jezero Jasna .

Za one koji su navikli na izazove cestovnog trčanja poput polumaratona i maratona, nova kružna staza od 25 km bit će izvrstan izazov. Tehnički nije zahtjevno i može poslužiti kao odličan prijelaz s cestovnog na trail trčanje.

Trkači će svojim trkačkim korakom spojiti najveće dragulje Julijskih Alpa

Događaj povezuje neke od najvećih dragulja Alpa. Na svom putu dolinom Soče trkači će trčati uz smaragdnu rijeku Soču i posjetiti najnižu točku Nacionalnog parka Triglav – Tolminska korita.

Uživat će u prekrasnim pogledima na najviši slovenski vrh Triglav i druge vrhove Julijskih Alpa. Trkači će se diviti i izdaleka vidljivom Bohinjskom jezeru te imati priliku doživjeti Bledsko jezero izbliza.

Najljepši dio rute nedvojbeno predstavlja veličanstveni greben Karavanki, gdje ih čeka uspon na najvišu točku – Stol. Sve rute na kraju završavaju u glavnom odredištu – idiličnom alpskom gradiću Kranjska Gora.

YouTube player

Trkački spektakl u Julijskim Alpama

YouTube player

Erjavčeva na savršenoj lokaciji

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak
Send this to a friend