Turistički vodič Alpe Adria

Alpe Adria Tour Guide

Turistički vodič Alpe Adria

Turistički vodič Alpe Adria

43 ETAPE SA KARTAMA I SMJEŠTAJEM

ST23 AAT – Kranjska Gora – Trenta

Turistički vodič Alpe Adria

Turistički vodič Alpe Adria

Faza 22

Faaker See/Baumgartnerhöhe – Kranjska Gora

Prekogranično veličanstvo

Visoko iznad jezera Faaker See pješačit ćemo prema austrijsko-slovenskoj granici s uzvisine Baumgartnerhöhe s koje se pružaju prekrasni vidici. Samo će nas vjetar i fantastični vidici pratiti preko veličanstvenog planinskog lanca Karavanki do Slovenije. Ono što je nekada razdvajalo dvije kulture sada tvori sjajnu vezu. Skriveni između planina, otkrivamo planinsko selo i središte zimskih sportova Kranjska Gora, neposredno na ulazu u nacionalni park Triglav, jedan od autentičnih vrtova Edena u Julijskim Alpama.

Erjavčeva planinska koča se nalazi između Kranjske Gore preko Vršiča do Trente. Točno tako, to je isti put kojim Alpe Adria Trail prolazi. Dakle, ako se odlučite prošetati Alpe Adria Trailom, naša koliba je jedna od opcija za boravak i odmor ili noćenje na najljepšem mjestu na Vršiču.

Turistički vodič Alpe Adria

Sedlo Jepca: austrijsko-slovenski granični prijelaz između Schwarzkogela i Mittagskogela u Karavankama na nadmorskoj visini od 1438 m. Schwarzkogel je 1.842 m visoka planina s prekrasnim pogledom na planinski lanac Karavanke. Srednji Vrh: Vidikovac (960 m) s prekrasnim pogledom na Julijske Alpe i 2472 m visoki Špik. Kuća Liznjek: 300 godina stara kuća u središtu Kranjske Gore dugo se smatrala prototipom regionalnih seoskih kuća. Trenutno se u kući, uz “crnu kuhinju” (kuhinju pušnicu), nalazi etnološka zbirka i stalni postav o životu i djelu Josipa Vandota, cijenjenog pisca dječjih knjiga. Crkva Uznesenja Blažene Djevice: Ova kasnogotička građevina iz 1510. godine, koju je izgradio Jernej Firtaler iz Villacha, nalazi se u središtu Kranjske Gore.

Alpe Adria Tour Guide Vršič

Ruska kapelica: Cestu preko prijevoja Vršič izgradili su ruski ratni zarobljenici u Prvom svjetskom ratu. Kapelica je u spomen na tragediju lavine 1916. godine kada je poginulo preko 200 ratnih zarobljenika i vojnika.

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj planinarskoj kući na prijevoju Vršič.

Vršič: Planinski prijevoj Vršič je najviši cestovni prijevoj (1.611 m) u istočnom dijelu Julijskih Alpa. Iz perspektive možete vidjeti kameno lice “poganske djevojke”. “Ajdovska deklica”: Legenda kaže da je prorekla smrt Zlatoroga, legendarnog jelena divokoze. Za kaznu je pretvorena u stijenu. Spomenik dr. Juliusu Kugyju: Pravnik i humanist Julius Kugy (1858. – 1944.) bio je jedan od najvećih obožavatelja i pionira Julijskih Alpa.

Izvor Soče: Jedan od najljepših krških izvora u Julijskim Alpama.

Turistički vodič Alpe Adria

Turistički vodič Alpe Adria

Faza 23

Kranjska Gora – Trenta

Izvor Soče, prirodni dragulj

Od Kranjske Gore u Sloveniji ova bujna zelena etapa vodi nas pored Best Western Hotela Kranjska Gora do jezera Jasna, a odatle dalje uz potok Pišnicu do odvojka za sklonište Mihov dom. Prolazeći Rusku kapelu starom magarećom stazom konačno stižemo do prijevoja Vršič, najvišeg planinskog prijevoja u Julijskim Alpama.

Vrelo Soče, jedan od najljepših alpskih izvora, ostavit će upečatljiv dojam prije dolaska u Trentu.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak
Send this to a friend