Zima dolazi

Winter is coming again

Zima dolazi

Zima dolazi

Da, zima dolazi. Otvoreni smo skoro cijelu godinu. Božić i Nova godina nisu iznimke. Zatvoreni smo samo u studenom i prvih 14 dana u travnju, o čemu se također može razgovarati.
Tako smo na usluzi sa svih 11 privatnih soba s kapacitetom od gotovo 60 kreveta za osobe koje žele rezervirati boravak u planinarskom domu, čak i za privatnu zabavu.
Idealna lokacija za rođendansku zabavu ili privatni boravak s prijateljima ili suradnicima.
Provedite svoje dragocjeno vrijeme na idiličnoj lokaciji Nacionalnog parka Triglav, daleko od stvarnosti. Napunite baterije i stvorite neoprostive uspomene. Samo 10 km udaljen od Kranjske Gore i 34 km od Bovca . Netaknuta priroda na najljepšem mjestu na prijevoju Vršič oduševit će vas i zadržati jezik za zubima, ali ne i žeđ.
Winter is coming

Zima dolazi

Ne oklijevajte i rezervirajte na vrijeme.

Kako su dani postajali sve kraći, a zrak sve svježiji, šapat zime odjekivao je visokim vrhovima Julijskih Alpa. U srcu ovog krševitog krajolika, smještena na vrhu prijevoja Vršič, planinarska kuća Erjavčeva stajala je kao svjetionik topline i ugode usred nadolazećih snježnih padalina.

Dok su jesenje živopisne nijanse nestajale u hladnom zagrljaju zime, osjećaj iščekivanja ispunjavao je zrak planinske kolibe. Osoblje se bavilo pripremama, puneći police obilnim namirnicama i potpirujući pucketajuću vatru koja je veselo plesala u ognjištu.

Vani je neravan teren ležao okupan blagim sjajem dok je prva snježna prašina obojila krajolik u netaknutu bijelu deku. Visoki borovi graciozno su se povijali pod težinom snijega, a grane su im bile ukrašene blistavim ledenicama koje su svjetlucale na blijedom suncu.

Unutar ugodnih granica planinske kolibe, prijatelji i putnici okupili su se oko drvenih stolova, razmjenjujući priče o prošlim pustolovinama i dijeleći smijeh koji je odjekivao kroz drvene zidove. Neki su se izležavali na plišanim sofama, umotani u vunene deke, dok su se drugi skupljali oko svjetlucajućih svjetiljki, lica obasjana blagim sjajem svijeća.

U jednom kutu, skupina prijatelja stisnula se oko stola, a glasovi su im se dizali od uzbuđenja dok su željno smišljali svoj sljedeći potez u živahnoj igri društvenih igara. Zveckanje kockica i šuštanje karata pomiješali su se s pucketanjem vatre, stvarajući zvučnu simfoniju koja je ispunila zrak radošću i druženjem.

Kako je večer odmicala, mirisi kuhanog vina i krepkih paprikaša širili su se zrakom grijući i tijelo i dušu u hladnim zimskim večerima. Vani su zvijezde svjetlucale iznad njih, bacajući blagi sjaj na snijegom prekriven krajolik i bojeći planine u srebrne i plave nijanse.

I tako, dok je stara godina blijedjela u sjećanju, a nova godina svanula na horizontu, osjećaj slavlja ispunio je zrak. Planinska koliba odzvanjala je smijehom i pjesmom dok su prijatelji podizali čaše kako bi nazdravili novim počecima i obećanjima avantura koje tek dolaze.
Dok je vatra pucketala i svijeće titrale, Erjavčeva planina stajala je kao utočište utjehe i druženja, utočište u kojem su se sklapala prijateljstva i stvarale uspomene. I dok su prve pahulje snijega u novoj godini lagano padale s neba, planine su šaputale priče o avanturama i čudima, pozivajući sve koji su se usudili odgovoriti na njihov poziv.

Erjavceva planinarska koliba zima TILT 03

Zima dolazi

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak
Send this to a friend