Zima u planinama

Winter in the mountains can be tricky. Go to the mountains adequately equipped, and learn to use the equipment beforehand.

Zima u planinama

Zima u planinama

Zima u planinama može biti lukava. Idite u planine adekvatno opremljeni i naučite koristiti opremu unaprijed.

SAVJETI ZA SIGURNO ZIMSKO PUTOVANJE

Zima u planinama

2. Treba se pripremiti i opremiti za boravak u planinama zimi te unaprijed naučiti kako koristiti opremu.
3. Kod kuće, prije ture do početne točke, provjerite funkcioniranje avalanche sondi, zamijenite baterije i koristite je dosljedno.
4. Prije početka sezone, vježbajte hodanje s derezama, ispravnu uporabu ledene sjekire i zaustavljanje s ledenom sjekirom na kosini s sigurnim slijetanjem.
5. Možete odabrati rute koje odgovaraju vašim psiho-fizičkim sposobnostima i prilagoditi ih najslabijem sudioniku na turi.
6. Kod planiranja izleta uzmite u obzir kraći dan, krenite na izlet, turu ili planinarenje dovoljno rano.
7. Provjerite dostupnost planinarskih domova (većina visokogorskih i srednje visinskih domova je zatvorena).
8. Nekoliko dana prije ture pratite vremenske uvjete i vremensku prognozu za područje koje planirate posjetiti.
9. Uzmite u obzir podatke o uvjetima snijega – visinu i stanje snježnog pokrivača te stupanj rizika izazivanja lavina. Nakon teških snježnih padalina ili topljenja snijega, ne idite u planine barem tri dana zbog povećanog rizika od pokretanja lavina.
10. Obavijestite obitelj ili prijatelje o vašem putovanju i planovima.
Winter in the mountains can be tricky. Go to the mountains adequately equipped, and learn to use the equipment beforehand.

Zima u planinama

SAVJETI ZA ZIMSKE AKTIVNOSTI

Zima u planinama

Istraživanje Erjavčeve koče na planinskom prijevoju Vršič u Julijskim Alpama tijekom zime nudi mnoštvo avantura na otvorenom i slikovite ljepote. Evo uvjerljivih razloga za posjet, zajedno s aktivnostima i znamenitostima u okolici:

Zimsko planinarenje i hodanje na krpljama : Erjavčeva koča služi kao odlična polazna točka za zimske šetnje i avanture na krpljama. Staze oko planinskog prijevoja Vršič nude zadivljujuće poglede na snijegom prekrivene krajolike i nazubljene vrhove, pružajući priliku ljubiteljima prirode da istraže zimsku zemlju čudesa Julijskih Alpa.

Turno skijanje i planinarenje : Iskusni skijaši i planinari mogu uživati ​​u turno skijanju i planinarenju u okolnim planinama. Vrhovi poput Slemenove špice (1911 m) i Mojstrovke (2054 m) nude uzbudljive uspone i uzbudljive spustove, pružajući nezaboravnu zimsku avanturu u alpskom okruženju.

Slikovita ljepota : Julijske Alpe poznate su po svojoj ljepoti koja oduzima dah, posebno tijekom zimskih mjeseci kada snijeg prekriva krajolik. Posjetitelji Erjavčeve koče mogu se diviti snijegom prekrivenim vrhovima, zaleđenim slapovima i mirnim alpskim jezerima koja su prošarana regijom, stvarajući savršene vidike na svakom koraku.

Dolina Trente i rijeka Soča : Obližnja dolina Trente i smaragdnozelene vode rijeke Soče nezaobilazne su atrakcije za posjetitelje ovog područja. Zimi dolina poprima miran šarm, pružajući mogućnosti za mirne šetnje uz obale rijeke i divljenje snijegom prekrivenim šumama i livadama.

Avanturistički sportovi u Bovcu : Grad Bovec, smješten u blizini rijeke Soče, središte je entuzijasta pustolovnih sportova. Zimi posjetitelji mogu uživati ​​u aktivnostima kao što su snowboarding, penjanje po ledu i zimski rafting, dodajući adrenalinsku dimenziju svom alpskom odmoru.

Skijalište Kranjska Gora : Kranjska Gora, popularno skijalište, nalazi se nadomak Erjavčeve koče. Ljubitelji skijanja i bordanja mogu provesti dane probijajući se po netaknutom prahu na padinama, dok obitelji mogu uživati ​​u sanjkanju, krpljanju i drugim zimskim aktivnostima.

YouTube player

ODRICANJE

Odricanje: Dok Erjavčeva koča ( Erjavčeva planinarska koliba ) i okolno područje nude prekrasan krajolik i uzbudljive mogućnosti na otvorenom, važno je zapamtiti da zimsko planinsko okruženje može biti nepredvidivo i potencijalno opasno. Posjetitelji trebaju biti oprezni, adekvatno pripremljeni s odgovarajućom opremom i opremom te informirani o vremenskim uvjetima i opasnosti od lavina. Ovdje navedene informacije služe samo kao opće smjernice i inspiracija. Erjavčeva koča ne preuzima odgovornost za sigurnost pojedinaca koji istražuju područje temeljem danih preporuka. Posjetitelji bi trebali dobro procijeniti i preuzeti osobnu odgovornost za svoju sigurnost dok uživaju u zimskim aktivnostima u Julijskim Alpama.

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak