Živite i putujte kao domaći

Live and travel like a local

Živite i putujte kao domaći

Živite i putujte kao domaći

Živite i putujte kao domaći

Ako postoji jedan savjet koji vam možemo dati, to bi trebao biti ovaj:
Odvojite dan duže da provedete dvije ili tri noći u tradicionalnoj planinskoj kolibi i živite i putujte kao domaći . Ima toliko mjesta u blizini da ih ionako možete posjetiti sva. Kada budete ovdje, dat ćemo vam određena mjesta koja možete posjetiti. Rezervirani su za domaće ljude koliko god mogu, ovisno o godišnjem dobu vašeg posjeta .

Živite i putujte kao lokalni građani – Zagrlite prirodu

Zamislite da živite na mjestu tako očaravajućem da nadilazi puku vizualnost, obavijajući vas panoramom koja šapuće drevne priče zemlje. Ovo nije hiperbola nego iskrena potvrda sjaja oko Erjavčeve planinarske kuće . Smješteno gotovo u zenitu prijevoja Vršič , na delikatnoj granici između civilizacije i neukroćenog, ovo utočište više je od prebivališta—to je ulaz u netaknutu ljepotu Slovenije, smještenu u zagrljaju Nacionalnog parka Triglav .

Naš put do ovog idiličnog mjesta nije bio potaknut slučajnošću, već dubokim uvjerenjem da ovo mjesto predstavlja magnum opus prirode. Odluka da Erjavčeva bude naše cjelogodišnje utočište od njezina osnutka 1901. godine nije bila puka sreća nego sudbina.

YouTube player

Živite i putujte kao domaći – rezervirajte svoj boravak u planinarskom domu

Prirodni krajolici u blizini:

Strateški smještena između zavoja 22 i 23 prijevoja Vršič , Erjavčeva koliba nudi poglede koji nisu ništa manje nego mitski. S jedne strane, slikoviti grad Kranjska Gora udaljen je manje od 10 kilometara, nudeći uvid u živahnu slovensku kulturu i gostoljubivost. Na suprotnoj strani, prijevoj se otvara u carstvo prirodnog sjaja, dokaz zašto je ovo područje slavni dio Nacionalnog parka Triglav .

Razlozi za posjet su raznoliki kao i krajolici koji vas dočekuju. Svako godišnje doba otkriva drugačiji aspekt ovog prirodnog dragulja, od bujnog proljetnog zelenila do eteričnog snježnog krajolika zime. To je utočište za avanturiste i ljubitelje prirode, nudi mnoge aktivnosti kao što su planinarenje, brdski biciklizam i skijanje na dobro označenim stazama koje zadovoljavaju sve razine vještina.

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer
Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Rezervirajte svoj boravak u Erjavčevoj planinarskoj kući i živite i putujte kao domaći

Bez obzira na sve, to je vaš izgovor za putovanje; sada i ovdje, možete živjeti i putovati kao domaći samo nekoliko dana. Ako ste ljubitelj prirode koji traži lijeni odmor ili teški profesionalni penjač, ​​želite doći do svakog planinskog vrha u okolici. Ako provodite ugodan odmor ispijajući samo lokalno pivo i vino, krenite na neke od najkraćih šetnji kako biste snimili neoprostive slike na Instagramu , idite na rafting smaragdnozelenom rijekom ili želite više. Nemojte samo trčati kroz ; uzmite si vremena i ostanite samo dan ili dva duže. To će imati veliki utjecaj na vaše praznike. Pokušajte živjeti i putovati kao lokalni; to je najbolji savjet koji vam možemo dati.

Postoji jedinstvena prilika da vidite Škrlaticu , drugu po visini planinu u Sloveniji, kako se pretvara u ljubičastu boju zalaska sunca s terase Erjavčeve planinske kuće sjedeći u tišini uz čašu odabranog vina otrov po vašem izboru u vašoj ruci.
Ako ste dovoljno hrabri, možemo vam dati i lokalni otrov koji će pokušati probuditi sva vaša osjetila. Kasnije ćemo vam reći sve o tome.

Bilo da je večer ili jutro, ne možete propustiti boje izlaska ili zalaska sunca. Treba ih doživjeti. U planinama su drugačiji. Također vam može biti privlačno upoznati strance, podijeliti priče ili ih jednostavno slušati i postati prijatelji. Kao što rade lokalci.

Live and travel like a local. Stay and take the time.

Živite i putujte kao domaći – ostanite i odvojite vrijeme

Ostanite i svoje vrijeme koje ste posjedovali

Nedostajat ćete ako ne začinite svoj boravak u tradicionalnoj planinarskoj kući poznatoj kao Erjavčeva koča. Možete izabrati jednu od jedanaest privatnih soba ili krevet u zajedničkoj sobi, kako to mještani čine u ovoj planinarskoj kući od 1901. godine. Ništa nije ljepše nego probuditi se na planini, doručkovati na terasi s prekrasnim pogledom i biti tako blizu sljedeće avanture. To je doista iskustvo koje mijenja život.

Što preporučamo učiniti i vidjeti kao domaći?

Postoji više od 22 različita pješačenja , 56 izleta oko doma , 18 na Vršič sve zajedno u manje od nekoliko kilometara , a gotovo svi u Nacionalnom parku Triglav ( UNESCO ). Zato mislimo da smo na savršenoj lokaciji. Provjerite naša putovanja i vijesti kako biste saznali više o njima.

YouTube player
Live and travel like a local  - You own it

Uzmite si vremena i živite i putujte kao domaći

Da biste doista cijenili bezbroj čuda koja okružuju Erjavčevu planinarsku kuću , morate uroniti u mir i ljepotu ovog jedinstvenog mjesta . To je mjesto gdje vrijeme usporava, dopuštajući čovjeku da uživa u svakom trenutku usred veličanstvene prirode. Bilo da tražite avanturu, utjehu ili vezu sa svijetom prirode, ovaj kutak Slovenije nudi neusporedivo iskustvo koje će vam ostati u srcu dugo nakon što odete. Pridružite nam se u ovom raju, gdje je svaki dan dokaz trajne privlačnosti svijeta prirode i otkrijte zašto Erjavčeva planinarska kuća nije samo mjesto za boravak, već odredište koje treba poštovati i jedinstvena prilika za život i putovanje poput mještanin.

Live and travel like a local

Smještaj u planinarskom domu

Izleti i planinarenja na karti

Izleti i planinarenja na karti

Slovenia (hr) Placeholder
Slovenia (hr)

Vaše sljedeće odredište u Sloveniji?

Erjavceva mountain hut at Vrsic pass in summer

Erjavčeva planinarska kuća radi cijelu godinu. Rezervirajte svoj boravak i provedite neko vrijeme u prirodnom raju Nacionalnog parka Triglav (UNESCO) u blizini Kranjske Gore na planinskom prijevoju Vršič u srcu Nacionalnog parka Triglav.

Rezervirajte svoj boravak
Send this to a friend